Hoe een LED-Strip van stroom te voorzien?

Mit LED-Streifen können Sie schnell und effektiv mit der Handlichkeit der LED-Technologie arbeiten.

Ze wurde verkocht auf Rollenwagen 5 Meter und bestaan ​​uit Modules van 3, 5 of 10 cm lang.

Die normale Waarde van de ledstrips ist 12 von 24 Volt (afhankelijk van het gekozen model). Bij de verschillende aansluitingen is het essential om op de polariteit van de stroom te letten.

Angezeigte LED-Dioden zijn sterben stroom slechts in één „richting“ doorlaten, is het goed om aandacht te besten aan de negatieve kabel (meestal schwarz of bruin) en de positieve lijn (meestal rood of bluew). Eventuele fouten in the verbinding tussen de voeding en de LED-strip kunnen de levensduur en efficiëntie beïnvloeden. Dit komt door het lage vermogen om sperspanning te ondersteunen wanneer de stroom vloeit met een polarisatie die tegengesteld is aan de normale werking.

Wie ist der richtige LED-Streifen?

Das LED-Op-Meter ist direkt von LED-Strips und Verbruik involviert. Afhankelijk van het gewenste verlichtingsdoel zul je het ene type strip of het andere moeten gebruiken. Vervolgens laten we een regel zien om de strip correct te selecteren die het best bij uw behoeften past, afhankelijk van de LED's/meter die de strip heeft.

– 30 LEDs/Meter: persoonlijke verlichting. Wordt gebruikt om geselecteerde elemente op een donkere manier te markers.

– 60 LEDs/Meter: Gebruikt für Standardverlichtung. Gebruikt voor integratie in richels, staven.

– 120 LED/Meter: Voor hoge verlichtingseisen. Ze worden veel gebruikt voor bewegwijzering, buitenverlichting.

Striptypes volgens het sort LED's

Om was meer in te gaan op de chips the LED-strips can be bruiken, tollen we de meest voorcomende chips on the market en hun belangrijkste toepassingen in meer detail uitleggen.

– SMD-Streifen 3528/2835 Dieses Chipwort wird für Streifen mit einer kurzen Stromverbruik und einer langen Verbruik gebruikt. Omdat ze een laag verbruik hebben, worden ze meestal gebruikt in installaties waar het benodigde licht decoratief is. Het zijn eenkleurige stripes en de goedkoopste optie.

– SMD-Streifen 5050 LED-Streifen vom Dit-Typ sind hoch verdrahtet und können mehr als 3528 SMD enthalten. Ze wurde für Installationen waar de Verlichtingseisen hoger zijn dan voor puur professionele verlichting gebruikt. Das sind monochromatische und veelkleurige (RGB) Streifen.

– 3014 SMD-Streifen Dit-Typ-Streifen werden mehr gebruikt als die Dekoration ist. Ze hebben een hogere dichtheid van LED's op de strip, dus de verlichting sterben het biedt, is van hoge intensiteit en Continue. Het zijn stripes met een laag stroomverbruik, maar met een uitzonderlijke lichtopbrengst.

– SMD 5630-Streifen: Dit-Typ-Streifen sind mit großem Hochlichtlicht mit hetzelfde Verbruik als SMD 5050-Streifen versehen. Dieses Typ-Streifen-Wort wird für Installationen gebruikt, was ein hohes Lichtopbrengst vereist ist. Deze stripes zijn monochroom en wurden in professionale faciliteiten gebruikt waar een hoog vermogen nodig is.

Installatie van LED-Streifen

De meest gebruikte LEDs in Streifen

LED-Strips zijn stripes met aan de ene kant de lijmlaag voor montage en aan de other kant aansluitpads, busbars, weerstanden en LED's.

Der „harte“ Streifen ist das SMD-Licht (Surface Mount LED), das direkt am Ausgang des Streifens beteiligt ist.

Niet alle stripes zijn hetzelfde: het is mogelijk om stripes op de markt te vinden die gebaseerd zijn op verouderde leds en daardoor een veel lagere helderheid hebben dan die op basis van nieuwere leds; hier ist een lijst van de meest voorkomende LED's die tegenwoordig geworden gebruikt:

Meestal wordt the type LED dat wordt gebruikt aangegeven op de verpakking of door de verkoper (selfs online), maar u kunt deze drie maten visueel onderscheiden:

Ik raad in ieder geval aan om stripes te kiezen op basis van LED 5630/5730 von hoger.

Als u diffuus licht gebruikt zonder speciale helderheidsvereisten, kunt u ook de minder krachtige 5050 gebruiken, maar alleen as de kosten dit rechtvaardigen.

Ik zou vermijden om stripes te kopen op basis van nog bescheidener LED's zoals 3528 of eerder.

Hacken Sie RGB-Produkte?

RGB-Produkte, die mit roten, grünen und blauen LEDs versehen sind, sind in einem kleinen gewölbten Chip auf dem unteren Chip geplaatst und in einem anderen gewölbten Chip auf drei afzonderlijke Chips. Dankzij deze configuratie is het mogelijk om kleurmixen te maken die het vermogen in elke kleur regelen, waardoor een Breed scala aan kleuren wordt verkregen.

Primaire kleuren: rot (R), grün (G) und blauw (B).

Sekundäre Farben: geel, roze, turkooisblauw, oranje, paars en „wit“.

Primaire kleuren zijn die van elk RGB-product dat we in de catalogus hebben. Secundaire kleuren have verkregen door primaire kleuren te mengen. Om dit effect te bereiken heb je een controller nodig.

Die Golflänge der Farben lautet wie folgt:

Rood: 625–740 nm

Orange: 590-625 nm

Gelb: 565-590 nm

Grün: 500-565 nm

Cyan: 485–500 nm

Blau: 440–485 nm

Violentje: 380-440 nm

LED-Voeding

Het kiezen van de geschikte voeding voor STRIP LED is erg belangrijk voor een goede en duurzame installatie. Laten we enkele essentiële kenmerken the van toepassing zijn op ons LED-system in detail analyseren.

Art : controleer wat voor soort voeding u gebruikt. De meest voorkomende zijn ringkern, elektronisch en schakelend. Das letzte Wort, das für flexible LED-Streifen geeignet ist, ist kleiner und kleiner und hat eine höhere Auflösung als andere.

Macht : Het is een goede gewoonte om voedingen te bruiken met een vermogen van minimum 10-15% of the totale input of the LED-strip.

Spanning : Bepaal of de stripes werken open een constante spanning van 12 of 24 volt om de voeding met de juiste spanning te selecteren.

Schutzklasse : Er ist ein wesentlicher Bestandteil der juristischen IP-Klassifizierung zur Auswahl für flexible LED-Streifen als Voedingen. Gewoonlijk zijn voedingen voor ledstrips onderverdeeld in IP20 voor binnen en IP67 voor buiten.

Spanningsval : Indien u een electric anansluiting maakt met 10m of meer LED stripes, is het noodzakelijk om de spanningsval af te stellen door de corresponderende regelaar in de voeding (indien het model dit toelaat).

Effizienz : Kontrollieren Sie die Leistung, dwz de procentuele verhouding tussen het vermogen and het beschikbare vermogen on the uitgang. Eine gute Leistung bedeutete mehr als 80 %.

300-12 schlanke Voeding CL

Voeding voor LED-Streifen

Wie ist es mit dem richtigen Voedingsspanning?

Beispiel:

Het zou helpen as je een LED-strip van 2 m lang meelevert met een vermogen van 14,4 W/m. Welke voeding is meer geschikt?

Vermenigvuldig het vermogen/mx lengte (uitgedrukt in meter) van de lichtstrip, dus: 14,4W/mx 2m = 28,8 W.

Die maximale Leistung beträgt 35 W (das sind 20 % mehr als der Stromverbrauch des LED-Streifens).

TIPP:

Als de voeding het vermogen niet in watt aangeeft, is het voldoende om het vermogen uitgedrukt in A te vermenigvuldigen met de uitgangsspanning. (Vorfeld 2 A x 12 V = 24 W)

Om LED's aan te sluiten op de transformator.

Als je een ledstrip zonder voeding hebt gekocht, heb je een transformator nodig om deze op de stroom aan te sluiten. Das ist ein Apparat waarmee je een wisselspanning (de 220V van de electric systems van het huis) kunt omzetten in een constante spanning sterben nodig is om de ledstrips van stroom te voorzien.

Die verschiedenen Stromversorgungsquellen werden in Leistung (Leistung in Watt), Spannungsspanne (Leistung in Volt), Typ (z. B. Transformatoren für Innen- und Außenbereiche) und für den Anschluss an das Lichtnetz (einige Transformatoren werden nicht benötigt) variiert.

Er ist verduidelijkt dat voor de voeding van een ledstrip een binnentransformator voldoende is (goedkoper dan buitentransformators), wat overeenkomt met de eigenschappen van de te ledstrip. Dus as de gekochte strip 12 V of 24 V heeft, moet u ervoor zorgen dat de spanning van de transformator hetzelfde is.

Je moet er ook voor zorgen dat de transformator in staat is om al het vermogen te leveren dat door de LED-strip wordt verbruikt: Als de specificaties van de strip bijvoorbeeld een vermogen van 18 W aangeven, moet je een transformator gebruiken met meer dan 18 W (bijv. , 60 W, 75 W, 120 W, enz.). Houd er rekening mee dat het meerdere LED-strips of selbsts andere apparaten op één transformator kan aansluiten, dus de LED-voeding moet de stroom leveren sterben alle angesloten apparaten nodig hebben.

Nachdem Sie den entwickelten Transformator ausgewählt und erstellt haben, damit Ihr LED-Streifen aus Strom hergestellt werden kann, können Sie ihn anfordern. Schließen Sie zunächst den Strom des Hausgenerators an und koppeln Sie ihn an die entsprechenden Anschlüsse.

Neem daarna de elektriciteitskabel die je eerder van de huisinstallatie hebt gehaald en sluit de draden van de inkomende fase (meestal de bruine of rode lijn) en de nulleider (meestal de blauwe kabel) aan op de L- en N-ingangen van de transformator . Sluit vervolgens de kabel voor aarding (meestal de gele en de groene kabel) aan op de overeenkomstige ingang van de transformator aangegeven door het symbool met de drie horizontale lijnen en de de verticale lijn, en draai all klemmen van de zojuist aangesloten kabels vast.

Trafo

Pak nu je ledstrip, sluit de positieve draad (de rode) aan op de V+ ingang van de transformator en de negatieve draad (de zwarte) op de V-ingang, draai de klemmen weer huge.

Om deze reden raad ik u aan om de bedradingsschema's in de handleiding die bij de ledstrip wordt geleverd nauwkeurig te volgen of een professional in te schakelen.

Kwaliteits- en betrouwbaarheidsaspecten, Installationstipps

Opmerked moet have been dat de meeste van de online beschikbare LED-strips have gekenmerkt door een middelmatige tot lage kwaliteit en daarom niet altijd betrouwbaar zijn.

Het is better om te proberen de keuze te richt op merkproducten of verkopers met een grotere betrouwbaarheid, zowel voor de gegevens as voor de information over het type LED.

Es ist besser als gewöhnliche Streifen te vermijden en Streifen te kiezen sterben het LED-Format (besser 5630/5730) en merk (Cree, Epistar, enz.) aangeven.

Er zijn ook veel betrouwbaardere (en duurdere) stripes omdat ze geïntegreerde schakelingen aan boord hebben die een nauwkeurigere polarisatie mogelijk maken.

Stripbetrouwbaarheid houdt verband met warmteafvoer; Ein anderer Qualitätsindex wird auf der Leiste verwendet, da die 3M-Leitung in der Lage ist, auf dem Bild zu erscheinen.

Voor een goede warmteafvoer mogen LED-strips ook niet op warmte-isolerende materialen zoals hout of kunststof have geplaatst. Toch is het aangewezen om ze (na grondig ontvettten van het oppervlak) in geschikte aluminium profielen te lijmen, was bescherming biedt, de ästhetiek verbetert en as radiatoren fungeert.

De kunststof afdekking van deze profielen kan transparant of ondoorzichtig (mat) zijn; dat laatstemined enigszins de verblinding, maar natuurlijk de lichtopbrengst.

Wasserdichte LED-Streifen mit Silikonbeschichtung; Ik raad aan deze alleen te gebruiken wanneer dat nodig is (vochtige omgevingen), omdat de siliconencoating zowel de warmteafvoer als de helderheid enigszins verslechtert.

Die Treiber wurden von den Strips van stroom te voorzien gebruikt, hebben invloed op de betrouwbaarheid en kwaliteit van het uitgestraalde licht. Maar tenzij u speciale vereisten heeft, is het voldoende om een ​​generieke voeding te kopen met de juiste uitgangsspanning die het vermogen kan leveren dat door de LED's wordt geabsorbeerd.

Voor speciale vereisten (bijvoorbeeld om flikkerverschijnselen in video's te voorkomen), kunt u professionele stuurprogramma's of andere oplossingen gebruiken, zoals uitgelegd in deze Discussion:

3D-OP-Streifen

Schlussfolgerungen

Ik hoop dat de eenvoudige information in dit minder mindervaren kan helpen om de aankoop en het juiste gebruik van LED-strips te valueren.

In de regel worden met deze apparaten speciale verlichting gerealiseerd, sthetisch aantrekkelijk, en niet de hoofdverlichting van een belangrijke kamer. Er zijn LED-Lampen mit überragender Effizienz und Prestaties.

Teilen auf:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Briefantwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht. 必填 项 已 已*标注

18 - 7 =

en English
X

Die neuesten und heißesten Produkte im Jahr 2022

Alle Ihre Antworten finden Sie im Monatsbericht 2022 von SANPU

Wir haben die beliebtesten Artikel aus über 1,000 Artikeln unserer Kunden ausgewählt, um Ihnen bei der Suche nach dem besten Produkt zu helfen.

Bitten Sie um ein schnelles Angebot

Wir werden uns innerhalb von 1 Werktag mit Ihnen in Verbindung setzen. Bitte beachten Sie die E-Mail mit dem Suffix „@smpspower.com“.