Was ist het verschil tussen lineaire voeding en schakelende voeding?

Elektronische Produkte wurden steeds sneller bijgewerkt, in combinatie met elektronische groene belangenbeharting, zodat elektronische Produkte meer aandacht besteden aan energie-efficiëntie, groene milieubescherming. Daarom is enerzijds het pakket kleiner gemaakt in de voeding van de lineaire spanningsregelaar, met een lager energieverbruik. Aan de andere kant, verhoog de ontwikkeling van schakelvoedingstechnologie om het stroomverbruik van de bron op te lossen, om de groene schakelvoedingsproducten te bereiken.

Werksprinzip von linearen Voeding:

Dieses Diagramm ist das Arbeitsprinzip des linearen Verfahrens. De foutversterker in de grafiek om het feedbacksignaal wide te leggen dat wordt gebruikt om het MOSFET-poortsignaal (cristaltransistor) te regelen, door de stroom die door de transistor vloeit te regelen om de spanningsval van de aanpassingsbuis te verwerken om een ​​stabiele spanning uit te voeren , dus dit voeding wordt ook wel lineaire voeding genoemd.

Werksprincipe van schakelende voeding:

Dit-Diagramm toont:

Schakelende voeding werkingsprincipe diagram. De foutversterker in the grafiek wordt gebruikt om het feedbacksignaal op te vangen voor het regelen of the poortsignaal of MOSFET (cristaltriode) Q1 om het schakelen van Q1 te te regelen. Door de schakelaar van Q1 te bereiken, werken Lo en Co energieopslag om een ​​stabiele uitgangsspanning te garanderen. Q1 werkt in de uitschakel- of verzadigingstoestand op dit punt in de afbeelding, dus deze voeding wordt een schakelende voeding genoemd.

Lineare Stromversorgung und schwankende Stromversorgung

De instelbuis van de lineaire voeding werkt in de versterkingstoestand. Het heeft een grote warmteontwikkeling, een laag rendement en een big koellichaamvolume. Tegelijkertijd vereist het ook hetzelfde grote volume frequentietransformator als de lineaire voeding van meerdere uitgangsspanningsvolumes nog belangrijker zal zijn.

Schakelende voedingsregelbuis werkt in de verzadigings- / afsnijtoestand, warmteopwekking is klein, hoog rendement, groot transformatorvolume om te besparen. Maar de DC-uitgang van de schakelende voeding zal has been gesuperponeerd op de meer importante rimpel, die de uitgangszijde kan verbeteren met een spanningsregelaardiode. Bovendien zal de schakelende voeding een aanzienlijke piekpulsinterferentie genereren, dus het circuit moet have aangesloten in serie met magnetische kralen om te verbeteren. Er zijn niet zoveel nadelen aan lineaire voeding, en de rimpel kan klein zijn.

Unterschiede

Bitte beachten Sie, dass beide Verbraucher innerhalb der Nennspezifikationen und einer stabilen Stromspanne und der Betriebsdauer arbeiten müssen. Aber sie brauchten verschillende Mittel, um das Ziel zu erreichen. Die Zugangskontrolle ist auch nicht hilfreich.

Het werkingsprincipe van lineaire voeding ist eenvoudig. Het kan zijn werkproces gelijkstellen aan een instelbare weerstand, en het deel van de spanning boven de vereiste spanning wordt omgezet in warmte wanner het wordt tegengehouden en verbruikt. Het is alsof je een tafel van tien personen maakt as er maar een menu voor één person is. De lineaire stroomvoorzieningsbenadering is om negen mensen te vinden om te helpen eten. Daarom, hoe groter de step-down, hoe lager de efficiëntie, hoe groter de verspilling.

Ihr linearer Betrieb ist nicht für Hochspannungsschaltkreise gedacht und kann nur dazu verwendet werden, nicht nach oben. Die Tatsache, dass die Transistoren in diesem Betriebszustand in der linearen Leistungsverteilung in der Regel im Schaltschrank funktionieren, ist der Ausgang so, dass er harmonisch wirkt. Keine Beeinträchtigung der Belastung wird durch Präzisionsgeräte verursacht.

Voordelen van schakelende voeding:

Het belangrijkste voordeel van schakelende voeding is een hoog rendement, dus het is meer geschikt voor hoogspanningsverschillen en hoge vermogens. Als u ook de analogie van een banket gebruikt, wordt de hoeveelheid voedsel automatisch aangepast aan het aantal persons op het menu. Er zijn een paar mensen om de maaltijden van een paar mensen te doen, zal niet worden verspild.

De naam wordt schakelende voeding genoemd omdat de interne voedingsapparaten in de schakeltoestand werken, wat de sleutel is tot het hoge rendement. Mensen bespreken meestal hoe ze elektriciteit kunnen besparen. Sommige mensen antwoorden het meest: je hoeft het meeste niet te bewaren! Dit zou een gok- en flirtwoord zijn geweest, maar de schakelende voeding is volgens dit principe ontwikkeld. Het gebruikt afwisselend de volledige geleiding en volledige afsnijding van de twee toestanden, in tegenstelling tot de lineaire voeding as een grote weerstand op een moment van constant verbruik van „overtollig“ vermogen.

De schakelende voeding heeft een magere interne weerstand tijdens geleiding en geen energieverbruik tijdens uitschakeling, dus het heeft een zeer hoog rendement. Dit circuit gebruikt verschillende tijden (dwz inschakelduur) om de aan- en uitschakeling aan te pass om extra energieoverdracht te bereiken. Vanwege deze aan/uit-frequentie van tienduizenden keren per seconde, kan de transformator in de voeding erg klein geworden gemaakt, waardoor de miniaturisatie van de grootte van de voeding wordt bereikt, terwijl ook de schakelende voeding kan worden gebruikt om stap af en stap op . Het is momenteel de meest gebruikte voeding.

Nadelen van schakelende voeding

Het nadeel van schakelende voedingen is echter ook duidelijk: het grote aantal harmonischen dat wordt againstereerd door het schakelproces van eindbuizen. Die Tür der höchsten Frequenz und des komplexen Spektrums ist nicht wichtig, um diese Filter zu verwenden. Deze interferenties kunnen worden verspreid, de draad kan ook naar de ruimte worden uitgestraald, dus de externe interferentie is ernstig en nu bijna een publiek gevaar.

Schakelende voeding heeft niet de hoofdtransformator, gelijkstroom gelijkstroom, en dan via de stroomschakelaar buis frequentieregeling step-down. Lineaire voeding ist voornamelijk rechtstreeks afhankelijk van de hoofdtransformator. Het principe van de twee voedingen is as het oude soort grote en omvangrijke koperdraadlasmachine en nu een kleine en goedkope lasmachine. Tegelijkertijd moet de lineaire voeding een grote hoofdtransformator hebben om af te treden en het benodigde vermogen te bereiken. Toch levert het stroom zonder pulsen, wat het voordeel heeft dat het geschikt is voor elektronische velden zoals computervoedingen. Fahren Sie fort, wenn Sie sich auf dem pulsgevoelige Computer befinden.

Het kan echter niet zeggen dat schakelende voeding verschrikkelijk is. Het ausgeprägter de kwaliteit van de transformator en het hoge rendement van electric conversie, dus sommige industriële gebieden zijn zeer geschikt voor deze schakelende voedingen, zoals de IGBT-buis-tigbooglasmachine.

Natuurlijk gebruiken veel dingen nu ook de voordelen van lineaire voeding en schakelende voeding geïntegreerd in de voeding, en bijvoorbeeld krachtige computervoeding, om de efficiëntie van hogere elektrische conversie te verbeteren, met veranderende buizen, maar ook om de spanning te stabileniser met het gebruik van transformatoren en condensatoren.

Teilen auf:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Briefantwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht. 必填 项 已 已*标注

1 × 1 =

en English
X

Die neuesten und heißesten Produkte im Jahr 2022

Alle Ihre Antworten finden Sie im Monatsbericht 2022 von SANPU

Wir haben die beliebtesten Artikel aus über 1,000 Artikeln unserer Kunden ausgewählt, um Ihnen bei der Suche nach dem besten Produkt zu helfen.

Bitten Sie um ein schnelles Angebot

Wir werden uns innerhalb von 1 Werktag mit Ihnen in Verbindung setzen. Bitte beachten Sie die E-Mail mit dem Suffix „@smpspower.com“.