Wat zijn de reden voor geen output van 5V voeding?

5V-voedingen zijn relatief complexe algemene circuits. Probleme op veel plaatsen veroorzaken geen uitgangsspanning. Bijvoorbeeld: zekering kapot, gelijkrichtdiode beschadigd, oscillatiecircuit werkt niet, uitgangsvermogensbuis verbrand, hoogfrequente transformatorschade, hoogfrequente uitgangsgelijkrichter verbrand, enz.

Kijk eerst of de voedingszekering beschadigd ist.

Als de zekering beschadigd is, hoeft u zich niet te haasten om deze te vervangen. U moet eerst controleren of er een kortsluiting in de voeding is. Methode: Gebruik het weerstandsblok van de multimeter om de AC-zijde achter de zekering (eerste test) te test. De gemiddelde weerstand moet meer dan tientallen kiloohms zijn. Als de weerstand nul is, betekent dit dat de AC-zijde van de voeding een kortsluiting heeft. Daarnaast moeten we ons ook concentreren op het controleren of de AC-filtercondensator van de voeding is beschadigd. Tegelijkertijd, als er een drukgevoelige weerstand is, moet ook de weerstand wurde gecontroleerd.

Ten tweede, detektiv van de voeding van de vier Gelijkrichtdioden;

Als de bovenstaande testresultaten normaal zijn, moeten we dan de vier gelijkrichtdiodes van de voeding test. In de normal toestand is de voorwaartse weerstand van de diode ongeveer k (met een multimeter × 1k bloktest), de omgekeerde weerstand is bijna oneindig. Testresultaten blijken abnormaal te zijn. Ze moeten worden vervangen. Het volgende dat u moet doen, is de gelijkstroomweerstand van de voeding van dit onderdeel test (derde test). De gemiddelde weerstand is ook in het aantal k. Als de weerstand nul is, betekent dit dat er een DC-zijde is met een kortsluiting.

Er zijn veel redenen voor een kortsluiting aan de DC-zijde. Zoals schade aan filter, condensatorkortsluitingen, schade aan de oscillatiebuis van de voeding, geïntegreerd oscillatieblok en schade aan het perifere circuit. Al deze kunnen kortsluiting veroorzaken aan de DC-zijde. Het punt om hier op te merken is dat voordat u de oscillatiebuis van de voeding vervangt, u ervoor moet zorgen dat het oscillatieblok en de randcircuits normaal zijn. Anders zal het opnieuw schade aan de voedingsbuis veroorzaken.

Ten derde, the oscillatieregelcircuit, een bemonsteringsfeedbackcircuit en belasting

Na het uitsluiten van de bovenstaande problemen van de schakelende voeding, bestaan ​​de meeste fouten in the oscillatieregelcircuit, het bemonsteringsfeedbackcircuit of the belasting.

Zehn Viertel, der oszillierende Blockschaltkreis;

Op dit punt moeten wir eerst controleren of het voedingscircuit van het oscillatieblok gebruikelijk is (vierde test), en de gemiddelde spanning moet ongeveer 10V zijn. Herinnering. Aangezien de testspanning moet worden uitgevoerd onder ingeschakelde omstandigheden. En het voedingsbord heeft stadselektriciteit met hoogspanning. Moet speciale aandacht besteden aan persoonlijke veiligheid, probeer geen enkel onderdeel van de voeding rechtstreeks aan te raken.

Als es darum ging, dass es sich nicht um eine sehr lange Zeitspanne handelt, ist es wichtig, das erste Mal zu kontrollieren, dass das Geld verloren geht. Zehn Wochen, die regelmäßige Steuerung des integrierten Oszillationsblocks und des externen Betriebsschaltkreises. Wenn sich nichts in der Nähe des Stromkreises befindet, müssen Sie darauf achten, dass der geschlossene Block abgebaut wird. Es ist natürlich möglich, dass das Gerät nicht mit Standard-Ausgängen ausgestattet ist, um die Stromversorgung zu sichern.

Vijf (Controleer de uitgangsspanning normaal is)

Voor deze voeding hoeven wir alleen de uitgangskabel los te koppelen om te controleren of de uitgangsspanning standard is (testpunt vijf). U kunt de plaats van de storage bepalen. Na de vorige problemossing, moet de laatste ook het feedbackcircuitgedeelte controleren. Over het algemeen concentreert dit deel van de fout zich voornamelijk op het fotokoppelings- en versterkercircuit om speciale aandacht te besteden.

5v Schakelende Voeding Standard Onderhoudmethoden

Steuern Sie den großen Filterkondensator, die Kühlrichtbrücke, die Diode und den Schalter auf 300 V

De zekering brandde voornamelijk. Controleer de 300V op de grote filtercondensator, gelijkrichtbrug, diodes, schakelbuizen en other onderdelen. Probleme met anti-interferentiecircuits kunnen ook leiden tot brandwonden, zwart. Het is belangrijk op te merken dat de zekering is doorgebrand als gevolg van de storage in de schakelbuis. Over het algemeen zullen ook de huidige detectieweerstand en de vermogensregelingschip doorbranden. Een Thermistor met een negatieve temperatuurcoëfficiënt is ook gemakkelijk samen te blazen met de zekering.

Lernen Sie den Startpin vom Power Control-Chip kennen

Geen uitgang, zekering normaal gesproken geen uitgang betekent dat de schakelende voeding niet werkt of de beveiligingsstatus heeft bereikt. Allereerst moeten we meten of een startspanning is op de startpin van de voedingsbesturingschip. Als er geen startspanning is of als de startspanning te laag is, controleer dan de startweerstand en start de externe components van de voet, ongeacht of deze lekt. Op dit punt, as de vermogensregelingschip standaard is, kunnen de bovenstaande controles de fout snel vinden. Als er een startspanning is, meet dan de output van de besturingschip op het van inschakelen of er een hoge, lage sprong is. Als er geen verandering is, is de besturingschip verschrikkelijk, hebben perifere oscillatiecircuitcomponenten of beveiligingscircuits problemen. Kan eerst de besturingschip vervangen en daarna de randdelen controleren. Als er een verandering is, is de schakelbuis over het algemeen aangetast of beschadigd.

Spanningsbemonstering und SpanningsregelCircuit;

De uitgangsspanning, maar de uitgangsspanning is te hoog. Deze fout komt over het algemeen van het gereguleerde bemonsterings- en spanningsregelcircuit. In der DC-Einheit vormen de bemonsteringsweerstand, de foutbemonsteringsversterker zoals TL431, optocoupler, the vermogensregelingschip en other circuits samen een gesloten regellus; elk van de problemen zal leiden tot een hogere uitgangsspanning.

de uitgangsspanning ist te laag

Aufgrund der Regelspanne muss der Schaltkreis darauf achten, dass die Ausgangsspanne größer ist. Es sind auch noch ein paar weitere Ausreißer erforderlich, die auch eine lange Reihe von Übergängen abdecken können.

A. De belasting van de schakelende voeding heeft een kortsluitingsfout (vooral de DC/DC-omzetter kortsluiting of slechte prestaties, enz.). Op dit punt moet u all belasting van het schakelende voedingscircuit loskoppelen om te onderscheiden of het schakelende voedingscircuit of het belastingcircuit defekt is. Als de uitgangsspanning van het losgekoppelde belastingcircuit gemiddeld is, betekent dit dat de belasting te zwaar is; of toch, niet normaal betekent dat het schakelende voedingscircuit defekt is.

b.uitgangsspanningsaansluiting gelijkrichtdiode, filtercondensatorstoring, enz., kunnen been beoordeeld aan de hand van de vervangingsmethode.

c.De prestatie van de schakelbuis neemt af, water onvermijdelijk toe leidt dat de schakelbuis meestal niet kan geleiden, zodat de interne weerstand van de voeding toeneemt, met het laadvermogen, afneemt.

d.Slechte schakeltransformator funktioniert nicht nur durch die Umstellung, sondern wird auch durch die starke Erregung des schakelbuis und beschädigt durch die Herausgabe des schakelbuis verursacht

e.300V FilterKondensator ist angetast, wat resulteert in onvoldoende voeding met laadvermogen. Een belasting aangesloten op de uitgangsspanning zal dalen.

Er bietet mehr als 5 V LED-Voeding, einen Ausgang und einige Standard-Reparaturmethoden. Ik hoop dat het je kan helpen!

Teilen auf:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Briefantwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht. 必填 项 已 已*标注

2 × 4 =

en English
X

Die neuesten und heißesten Produkte im Jahr 2022

Alle Ihre Antworten finden Sie im Monatsbericht 2022 von SANPU

Wir haben die beliebtesten Artikel aus über 1,000 Artikeln unserer Kunden ausgewählt, um Ihnen bei der Suche nach dem besten Produkt zu helfen.

Bitten Sie um ein schnelles Angebot

Wir werden uns innerhalb von 1 Werktag mit Ihnen in Verbindung setzen. Bitte beachten Sie die E-Mail mit dem Suffix „@smpspower.com“.